HomeRavintolan muut palvelut

Ravintolan muut palvelut

Tasokas ruoka ei välttämättä riitä nykypäivän ravintola-alan kilpailussa, vaan kuluttajille on tarjottava kokonaisvaltaisia elämyksiä, ainutlaatuisia kokemuksia ja räätälöityjä palveluita. Hyvä asiakaspalvelu on kautta aikojen ollut menestyvien ravintoloiden suosion salaisuus maittavan ruuan ohessa.

Monet alan yrittäjät miettivätkin, millaisia palveluita nykykuluttaja oikein odottaa tai arvostaa. Onkin hyvä tarkastella lähemmin, millaisia palveluita maamme ravintolat tarjoavat luodakseen lisäarvoa asiakkaille.

Vielä vuosikymmen sitten niin kutsutut internet-kahvilat olivat kovassa suosiossa. Nykyään älypuhelinten ja muiden kannettavien laitteiden yleistyttyä monet odottavat kaikkien ravintoloiden, kahviloiden ja pubien tarjoavan ilmaisen langattoman verkkoyhteyden.

Toinen valtavasti Suomen ravintolamaailmaa mullistava ilmiö viime vuosikymmeniltä on pikaruokaloiden ja takeaway -kulttuurin räjähdysmäinen suosio. Yhä useampi paikka tarjoaa myös takeaway -ruokapalvelua, jonka kohdalla palvelun ja ruuanvalmistuksen nopeus on avainasemassa.

Viini- ja juomakulttuuri ravintoloissa

Viinitietoisuus on ollut viime vuosina Suomessa kasvussa, ja viinit kiinnostavatkin yhä useampia kuluttajia. Ravintolat ovat reagoineet tähän tarjoamalla laajempia viinilistoja ja keskittymällä hyvien valintojen ja tietouden levittämiseen.

Hyvien ravintoloiden asiakaspalvelijat tuntevat viinit kiitettävästi ja osaavat suositella eri ruokien kanssa parhaiten yhteensopivat ruokajuomat. Erilaiset viinitietous-, viininmaistajais- sekä esittelyillat ovat yhä suositumpia ja kuuluvatkin monen trendikkään ravintolan ohjelmatarjontaan.

Jotkut ravintolat ovat täysin erikoistuneet viineihin ja tarjoavat vain niiden kanssa hyvin sopivia herkkuja. Sama pätee myös suosiotaan kasvattaviin olutravintoloihin, joihin vaikutteita on haettu usein suurista olutmaista. Näissä paikoissa on tarjolla laaja lista eri maiden oluita ja tietoutta niistä.

Ravintoloiden viihde- ja kulttuuritarjonta

Useat ravintolat tarjoavat asiakkailleen viihde- ja kulttuurielämyksiä ruoka- ja juomatarjoilun ohessa. Näillä oheispalveluilla houkutellaan asiakkaita ravintola-alan kovassa kilpailussa. Ohjelmatarjontaa on usein turisteja ajatellen myös englannin kielellä erityisesti heille mieluisilla alueilla.

Ravintoloiden ohjelma- ja kulttuuritarjontaan kuuluu muun muassa musiikki live-esityksiä, standup -komiikkaa, tietovisoja, sekä tieto- ja maisteluiltoja.

Standup -komiikka on Suomessa suhteellisen uusi viihdemuoto, joka on viime vuosina noussut valtavaan suosioon. Uusia lupaavia koomikkoja ilmaantuukin jatkuvasti. Heidän uransa alkaa usein pienten ravintoloiden ja pubien keikoilla, jotka ovat yleensä yleisölle joko ilmaisia tai maksu on nimellisen pieni.

Myös urheilulähetysten esittäminen suurilta näytöiltä tai valkokankaalta on yleinen ravintoloiden suosiota lisäävä palvelu. Erityisesti arvokisojen aikaan ja ns. urheilubaareissa näin tehdään ympäri vuoden.

Tavoitteena lisämyynti

Pääosin täysin turisteille suunnatuissa ravintoloissa, esimerkiksi Lapissa, saatetaan myös tarjota Suomen perinteisiin liittyvää tietoutta ja näytöksiä. Näillä aktiviteeteilla viihdytetään kävijöitä ja kerrotaan ruokaan ja juomiin kuuluvista tavoista ja perinteistä. Näiden ravintoloiden sisustus ja kaikki yksityiskohdat suunnitellaan tarkasti henkimään perinteistä tunnelmaa.

Ravintolakäynti on yhä useammalle pieni lepohetki arjesta, ja sen aikana arvostetaankin kokonaisvaltaista viihtyvyyttä. Monissa paikoissa, erityisesti pubeissa ja kahviloissa, toivotaan asiakkaiden viihtyvän pidempään ja ostavan enemmän.

Lisämyynnin takia viihtyvyyteen on satsattu entistä enemmän mukavien sohvaryhmien, erilaisten pelien ja miellyttävän musiikin turvin. Juomien ohessa tarjotaan usein pientä naposteltavaa, joka on myös suunniteltu kasvattavan ruokahalua asiakkaiden viihtyessä paikalla pidempäänkin.

Tilavuokraus ja yksityistilaisuudet

Yksityistilaisuudet ja tilavuokraus ovat monen ravintolan tärkeä tulonlähde. Sen takia näihin palveluihin panostetaankin paljon. Monissa ravintoloissa on helposti rajattavissa olevia alueita, joita asiakkaat voivat varata yksityistilaisuuksiin ja esimerkiksi yritysten kokous- ja koulutuskäyttöön.

Perheystävälliset ravintolat tarjoavat usein syntymäpäiväpaketteja, joihin saattaa kuulua lasten leikkialueen yksityiskäyttö. Erilaisia teemailtoja ja -paketteja on tarjolla yksityistilaisuuksiin erikoistuneissa ravintoloissa.

Privacy Policy